Trochę informacji
o nas


O firmie

Zakład Przetwórstwo Mięsno-Wędliniarskie Jacek Podgórniak w Felinowie (gmina Osjaków) rozpoczą działalność gospodarczą w 1999 roku. Zajmujemy się produkcją wyrobów mięsnych i podrobowych z mięsa wieprzowego oraz wołowego. Wędliny są wyrabiane ręcznie, sposobem trzadycyjnym przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Wędzenie odbywa się także w sposób tradycyjny przy użyciu drewna drzew liściastych z dodatkiem jałowca.


Wyróżnienia

Nasze produkty są wyjątkowe, mają charakterystyczny aromat i smak, który został doceniony w kilku organizowanychkonkursach.

Wyrabiane ręcznie
bez dodatku sztucznych konserwantów
pyszne wyroby mięsne i podrobowe



Jakość wyrobów

Nasze produkty nie zawierają sztucznych konserwantów. Od 2001 roku zakład rozpoczą proces dostosowawczy własnej produkcji do wymogów Unii Europejskiej oraz podją decyzję o wdrożeniu własnego systemu bezpieczeństwa żywnościowego na zgodność z wymogami HACCP (produkcja bezpiecznej żywności.

"Tradycyjna Żywność regionu" na najlepszy produkt tradycyjny w kategorii mięso świeże i produkty mięsne w ŁODR Bratoszewice Oddział Kościerzyn uzyskano wyróżnienie za kiełbasę felinowską, polędwiczki wieprzowe z Felinowa.

"Nasze Kullinarne Dziedzictwo" organizowanym przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego w Warszawie oraz AGRO-SMAK - I nagroda za szynkę z lagi.

"Tradycyjne Smaki Regionu" organizowanym przez Urząd Marszałkowski woj. łódzkiego i ŁODR Bartoszewice Oddział Kościerzyn otrzymano wyróżnienie za salceson wieluński.

"Nominacja do nagrody "Perła 2007" za szynkę wieluńską z lagi.

Przyznanie znaku "Poznaj Polską Żywność" przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za Polędwiczkę w ziołach w 2011 roku.

Przyznanie znaku "Poznaj Polską Żywność" przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za Szynkę Wieluńską z lagi w 2012 roku.

Doświadczenie

Znajmość rynku, a także smak i aromat naszych wyrobów zapewnia sukces naszych klientów.